TERAAPIA KOOSTÖÖKOKKULEPE

 

Hea klient,

Olen pannud kirja olulised punktid, mida Sul on teraapiasse jõudes hea teada ja mis aitavad kaasa meie koostöö sujuvusele.


Konfidentsiaalsus

Teraapiaseansil toimunu on konfidentsiaalne ning jääb Sinu ja terapeudi vahele.

Erandolukordadeks on:

  • Kui oled tõsiseks ohuks iseendale või teistele. Sellisel juhul on mul seadusest tulenev kohustus teavitada vastavaid ametiasutusi, olles sellest Sind eelnevalt informeerinud.
  • Kohtupoolne nõue info jagamiseks kriminaaluurimise tarbeks.
  • Supervisioon, kus Sinu parimaks toetamiseks võib arutluse alla tulla teraapiaseansil toimunu. Teraapiaprotsessi ja -arengu kirjeldusel jälgin, et Sinu ja Sinu pere privaatsus kliendina oleks tagatud.

Oma töös lähtun Eesti Pereteraapia Ühingu eetikakoodeksist, millega saad tutvuda: https://pereterapeudid.ee/eptu/eetikakoodeks/.


Teraapiaseansside filmimine

Teenuse kvaliteedi tõstmise ja säilitamise huvides filmin vahel teraapiaseansse. Iga filmimise eel küsin Sinult selleks kirjalikku nõusolekut. Sul on õigus filmimisest keelduda. Järgin andmekaitse seadust seansside ülesvõtete hoiustamisel ja säilitamisel. Peale teraapiaseansi salvestuse läbitöötamist, hävitan selle.

Kui Sinul on soov teraapiaseanssi salvestada, palun teavita mind sellest. Arutame salvestamise eesmärki ja vajadust Sinu, minu ja teiste seansil viibijatega. Salvestamiseks peab olema kõigi osalejate (sh terapeudi) nõusolek.


Teraapiaprotsess ja kestus

Teraapias käimise periood sõltub Sinu ja Sinu pere vajadustest ning seatud teraapia eesmärkidest.

Teraapiaprotsess võib Sinus tekitada tugevaid tundeid. Teraapia käigus võivad esile kerkida teemad, mis on rasked ning varasemalt teadvustamata. See võib kaasa tuua soovi teraapia enneaegselt lõpetada. Sinu emotsionaalse tervise kaitseks on soovituslik jätkata teraapias käimist veel vähemalt paar korda peale seda, kui raskuste tõttu tekib soov teraapia lõpetada. Lõpusessioonid aitavad teraapiaprotsessi võimalikult turvaliselt Sinu jaoks lõpetada.

Kui tunnen, et minu oskused ei ole Sinu aitamiseks piisavad, suunan Sind edasi.


Teraapia hind ja tasumine

Teraapiaseanss (silmast silma või veebi vahendusel) kestab 90 minutit ja selle tasu on 80 eurot. Maksmine toimub kohapeal sularahas või arve alusel ülekandega. 

Järgmine kohtumine saab toimuda eeldusel, et eelmiste kohtumiste eest on tasutud vastavalt arvel märgitud tähtajale või peale seanssi sularahas kohapeal, kui me pole eelnevalt teistsuguses tasumise intervallis kokku leppinud.

Kui Sul tekib tasumisega seoses küsimusi, aruta neid julgelt minuga.


Aegade broneerimine ja tühistamine

Kohtumise aega saad kokku leppida ja muuta telefoni või e-posti teel.

Kui Sul tekib vajadus kokkulepitud aeg tühistada või muuta, siis palun tee seda esimesel võimalusel. Hiljem kui 24 h enne kohtumist teatades, tuleb seansi eest tasuda hüvitist 60 eurot. Samamoodi järgin mina aegade tühistamisel vähemalt 24 h etteteatamise kohustust.

Scroll to Top